Міжнародний семінар «Управління якістю шляхом застосування загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF). Кращі європейські практики»

14 травня відбувся міжнародний семінар «Управління якістю шляхом застосування загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF). Кращі європейські практики».

Метою заходу було представлення міжнародного досвіду щодо впровадження інструментів загального управління якістю в державному управлінні, зокрема Загальної схеми оцінювання (CAF), а також обговорення практичних кроків застосування системи управління якістю в діяльності органів державної влади в Україні.

З вітальною промовою до учасників звернулася Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія АЛЮШИНА яка зазначила, що в умовах сьогодення органи державної влади повинні відповідати сучасним потребам, швидко адаптуватися до нових умов та бути спроможними задовольняти потреби громадян та бізнесу, що робить впровадження системи управління якістю важливим завданням реформи державного управління.

Разом з тим, під час свого виступу регіональний представник Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Беньямін БОББЕ наголосив, що управління якістю є важливим чинником реформування державного управління та державної служби як Європейському Союзі, так і країнах Європи, зокрема.

Крім того, перший заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія ЛИХАЧ представила досвід впровадження системи управління якістю в Україні.

Представники Європейського інституту державного управління (EIPA), Австрійського центру досліджень державного управління (KDZ), Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі та Фонду міжнародної солідарності «Solidarity Fund PL» представили досвід країн Європейського Союзу щодо впровадження системи управління якістю в публічному секторі.

У заході взяли участь представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, в тому числі, члени робочих груп з обстеження системи управління якістю органів виконавчої влади.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини