За програмою «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі» пройшли навчання близько 400 держслужбовців

З 20 квітня по 20 травня 2021 року у Національному агентстві України з питань державної служби тривають онлайн-навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі».

Вищезазначена програма була розроблена НАДС спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Українською школою урядування за підтримки та сприяння проєкту ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» у 2020 році. Минулорічне пілотування проєкту засвідчило великі потреби у навчанні за цим курсом та викликало значне зацікавлення працівників служб управління людськими ресурсами.

У зв’язку з цим у 2021 році НАДС продовжило навчання за програмою. Зокрема цьогоріч було забезпечено підвищення кваліфікації близько 400 держслужбовців із 25 державних органів, серед яких представники Комісії з питань вищого корпусу державної служби, Офісу Президента, Секретаріату Кабінету Міністрів України, міністерств та інших ЦОВВ.

Учасники оволоділи практичними навичками з ідентифікації проявів ґендерної дискримінації та заходів реагування на такі факти з метою їх мінімізації і усунення, отримали практичні уміння щодо просування ґендерного балансу в системі державної служби (наприклад, ґендерно-збалансовані конкурси на заміщення посад, програми жіночого менторства тощо) та попрактикували навички здійснення ґендерного аналізу і використання диференційованих за статтю статистичних даних у професійній діяльності.

За результатами усі учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини