Відбулася презентація Ситуаційного аналізу в рамках підготовки проєкту Стратегії комунікації державної політики інтеграції України до Європейського Союзу на період з 2022 по 2025 рр.

25 серпня 2021 року в рамках підготовки проєкту концептуального документа стратегічного рівня – Стратегії комунікації державної політики інтеграції України до Європейського Союзу на період з 2022 по 2025 рр., Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з проєктом ЄС Association4U презентувало Ситуаційний аналіз та інші напрацювання щодо створення вищезазначеного документу.

Під час заходу було презентовано результати проведеного аудиту минулої комунікаційної активності з підвищення рівня обізнаності і забезпечення підтримки громадськістю державної політики у сфері європейської інтеграції. Зокрема, було проаналізовано наступні пункти:

  • поточне сприйняття євроінтеграції громадянами України;
  • основні комунікаційні завдання та пріоритети євроінтеграції;
  • сприйняття та розуміння компонентів євроінтеграції;
  • представленість євроінтеграції в інформаційному просторі країни;
  • комунікаційні ресурси і спроможності органів, відповідальних за виконання Угоди про асоціацію, а також тих, хто здійснює реформи з євроінтеграційного пакету;
  • система управління комунікаціями в системі державної влади.

В обговоренні результатів аналізу прийняло участь більше 100 представників з понад 60 державних органів влади. Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли Єрченко Юлія, начальник відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning та Николаєва Яна, завідувач сектору проєктів SIGMA. Доповнення та коментарі кожного присутнього експерта будуть внесені до фінального документу, що стане частиною стратегії комунікації державної політики інтеграції України до ЄС на період з 2022 по 2025 рр.

Крім того, в рамках підготовки Комунікаційної стратегії євроінтеграції проєкт Association4U спільно з Національним агентством України з питань державної служби планує провести навчання з підвищення кваліфікації уповноважених представників органів державної влади з питань євроінтеграції у грудні 2021 року – січні 2022 року.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини