Зустріч із членами робочих груп з проведення обстеження системи управління якістю шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)

16 вересня 2021 року відбулась онлайн-зустріч організована для членів робочих груп з проведення обстеження системи управління якістю шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF).

Відкрила захід Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина, яка зазначила, що міжнародний досвід свідчить про те, що ефективним інструментом удосконалення діяльності центральних органів виконавчої влади є впровадження системи управління якістю, зокрема впровадження Загальної схеми оцінювання (САF). Наталія Алюшина подякувала Фонду міжнародної солідарності, який за короткий час співпраці з НАДС став надійним партнером щодо впровадження Загальної схеми оцінювання CAF.

Під час зустрічі, Марина Канавець, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, презентувала досвід впровадження системи управління якістю в Україні на центральному рівні, та окреслила подальші напрями співпраці у контексті впровадження CAF.

Також у зустрічі взяв участь Славомір Висоцький, польський експерт у сфері управління якістю в публічному управлінні Республіки Польща, який поділився досвідом та знаннями організації процесу самооцінки CAF на прикладі Міністерств Республіки Польща.

Учасники зустрічі отримали відповіді на поставлені питання щодо формування робочих груп, проведення обстеження, підготовки звіту та плану дій органу виконавчої влади за його результатами. У заході взяли участь понад 100 державних службовців із центральних органів виконавчої влади.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини