Відбулось четверте засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Національного банку України

04 листопада 2021 року відбулось четверте засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Національного банку України «Посилення інституційної та регуляторної спроможності Національного банку України з метою імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», який з Європейської сторони впроваджується консорціумом Національних банків Республіки Польща та Литовської Республіки.

Проєкт Twinning реалізується з метою сприяння макроекономічній стабільності через підвищення інституційної спроможності Національного банку України, а також шляхом побудови надійної банківської та платіжної інфраструктури. 

На засіданні комітету були присутні керівник проєкту від країн-членів ЄС – Павел Самецкі, постійний радник проєкту – Даріуш Лєвандовскі та його партнери в НБУ – Володимир Кучин та Людмила Лабур, а також інші. Від Адміністративного офісу програми Twinning участь у заході взяла Підгорна Анастасія – завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning

У звітному періоді реалізації проєкту не спостерігалось проблем під час проведення заходів. Під час засідання було представлено квартальний звіт за липень-вересень 2021 року, що включав в себе відповідний фінансовий, а також діяльність за звітний період.

В рамках Компоненту 1A: з метою трансформування Базельських основних принципів для ефективного банківського нагляду було проведено 1 експертну місію. В межах Компоненту 2B: Система миттєвих платежів також було проведено 1 експертну місію. В рамках Компоненту 3C: Інституційне зміцнення шляхом створення інтегрованої системи стратегічного планування, виконання та моніторингу, процесної моделі планування та управління так само відбулася 1 експерта місія. В межах Компоненту 4D: Посилення функції міжнародного співробітництва та потенціалу НБУ у сфері європейської інтеграції України був проведений семінар.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини