Відбулося засідання з відбору пропозицій для реалізації проєкту Twinning для Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

10 лютого 2022 року в режимі онлайн відбулося засідання з відбору проєктних пропозицій від країн-членів Європейського Союзу, які виявили бажання стати партнерами Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у реалізації проєкту Twinning «Посилення кібербезпеки в Україні».

Метою проєкту Twinning для Адміністрації Держспецзв’язку є поліпшення бізнес-клімату, конкурентоспроможності, інновацій та інтеграції України до внутрішнього ринку Європейського Союзу шляхом вдосконалення її національної інфраструктури якості.

Зі вступним словом до учасників засідання звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні, який привітав партнерів проєкту. У свою чергу, перший секретар Торгового представництва Італії в Києві Елеонора Лопес наголосила на важливості партнерства України та країн-членів Європейського Союзу Естонії та Італії у сфері забезпечення кібербезпеки.

Разом з тим, керівник відділу фінансів, контрактів та аудиту Представництва Європейського Союзу в Україні Клаус Лех привітав партнерів проєкту та представив порядок денний заходу.

У ході засідання проєктний лідер від країн-членів Європейського Союзу Естонії та Італії виконавчий директор Академії електронного управління Ханнес Асток представив потенційну команду, окресливши їх досвід роботи у сфері забезпечення кібербезпеки та управління проєктами.

Під час зустрічі потенційні партнери від консорціуму країн у складі Естонії та Італії представили досвід функціонування системи стандартизації в країнах, які вони представляють, та винесли на розгляд оціночного комітету пропозиції щодо майбутньої співпраці в рамках зазначеного проєкту Twinning.

У засіданні взяли участь потенційні керівники та постійні радники проєкту від згаданих країн, представники Адміністрації Держспецзв’язку, Представництва Європейського Союзу в Україні та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь начальник відділузабезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Юлія Єрченко та головний консультант сектору координації Twinning Олена Гончарук.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини