Професійне навчання державних службовців за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва

Підвищення якості професійного навчання державних службовців залишається одним з пріоритетних напрямків реформування державного управління. Особливо з огляду на процеси реформування, що здійснюються на виконання зобов’язань України у рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

10 вересня 2022 року постановою Кабінету Міністрів України №1028 затверджено Положення про організацію професійного навчання державних службовців, керівників державних підприємств, установ, організацій за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародної співпраці.

Положення, розроблене НАДС спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України, визначає покроковий механізм організації професійного навчання державних службовців міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, державних службовців та працівників, на яких поширюється дія Закону «Про державну службу». 

Таке професійне навчання може проводитися як в Україні, так і за кордоном за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва. 

Відповідно до Положення органи державної влади щорічно до 1 лютого надають НАДС інформацію про потреби та пріоритетні напрями професійного навчання за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародної співпраці. У свою чергу, НАДС узагальнює та надає відповідну інформацію Секретаріату Кабінету Міністрів України до 1 березня. 

Секретаріат Кабінету Міністрів України як координатор діяльності, пов’язаної із залученням міжнародної технічної допомоги, ознайомлює партнерів з розвитку з потребами і пріоритетними напрямами професійного навчання. 

Крім того, Секретаріат Кабінету Міністрів України та НАДС отримують від партнерів з розвитку інформацію про можливості професійного навчання за рахунок міжнародної технічної допомоги та строки подання пропозицій щодо кандидатур державних службовців, керівників державних підприємств, установ, організацій для проходження професійного навчання.

НАДС здійснює інформування органів державної влади щодо можливості професійного навчання за рахунок міжнародної технічної допомоги, а також розміщує відповідну інформацію на офіційному веб-сайті НАДС і веб-порталі управління знаннями у сфері професійного навчання “Портал управління знаннями” . Зі свого боку НАДС також забезпечує формування навчальних груп для проходження професійного навчання за кордоном за рахунок міжнародної технічної допомоги або інших форм міжнародного співробітництва за кожною окремою програмою професійного навчання.

Про результати професійного навчання, що здійснюється за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва, органи державної влади інформують  НАДС до 15 січня за формою згідно з додатком 2 до Положення для її узагальнення та подання до 15 лютого Секретаріату Кабінету Міністрів України звіту про результати професійного навчання за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва.

Покроковий механізм організації професійного навчання державних службовців за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва 

Інфографіка

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини