Відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні

 

 

 

07 березня 2023 року відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні.

У своїй вітальній промові Голова Національного агентства України з питань державної служби (далі – НАДС) Наталія Алюшина привітала усіх присутніх та зазначила, що реалізація інструментів інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні є запорукою ефективного впровадження стратегічних реформ та адаптації українського законодавства до норм та стандартів Європейського Союзу.

В свою чергу, керівник Програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Фредерік Кьоне висловив подяку за ефективне співробітництво в рамках реалізації інструментів Twinning і ТАІЕХ, акцентувавши увагу на основних досягненнях впродовж 2022 року. 

Зі свого боку, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець представила основні результати опрацювання проєктних пропозицій Twinning, отриманих від органів державної влади в рамках програмування у 2022 році.

Координатор проєктів Twinning Представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Бріч, в свою чергу, висловила пропозиції щодо перегляду Робочого плану проєктів Twinning з огляду на втрату актуальності окремих проєктів.

Крім того, головний консультант сектору координації Twinning відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Олена Гончарук представила Робочий план проєктів Twinning в Україні, який включає 76 проєктів (57 проєктів завершено, 3 перебувають на стадії реалізації, 16 проєктів – на стадії підготовки детального технічного завдання Twinning Fiche).

У рамках засідання координатор проєктів TAIEX Представництва Європейського Союзу в Україні Анна Страшук та начальник відділу забезпечення діяльності  Адміністративного офісу програми Twinning Яна Николаєва обговорили План залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках інструменту інституціональної розбудови TAIEX на 2023 рік. Також були окреслені результати залучення технічної допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX за 2022 рік.

У засіданні взяли участь представники Представництва ЄС в Україні, Офісу Президента України, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства економіки України, НАДС та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2020 р. № 813 «Про затвердження Порядку підготовки, схвалення та виконання плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX»,  координацію реалізації інструменту інституціональної розбудови TAIEX в Україні здійснює Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини