У НАДС презентували новий освітній проект – Школа гендерного мейнстримінгу

8 серпня стартувала  Школа гендерного мейнстримінгу. Це освітній проєкт, започаткований Вищою школою публічного управління спільно з НАДС за підтримки Національного Демократичного Інституту (НДІ) та Швеції, за ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з європейської та євроатлантичної інтеграції й Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Під час відкриття Школи гендерного мейнстримінгу учасників привітали Голова НАДС Наталія Алюшина, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко та Директор НДІ в Україні Марчін П. Валецкі. 

У Школі гендерного мейнстримінгу протягом серпня-вересня за двома програмами з питань гендерно орієнтованого врядування підвищать кваліфікацію майже 100 державних службовців.

Навчання орієнтоване на фахівців, до компетенції яких належить питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Учасники матимуть змогу отримати знання про інституційний механізм формування та реалізації гендерної політики в Україні. А також зможуть посилити практичні уміння та навички врахування гендерного підходу при плануванні, реалізації, моніторингу та оцінці політики, інтеграції принципів гендерної рівності в управління та адміністрування органів публічної влади.

Як наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина«важливо посилювати інституційну спроможність публічної влади. Зокрема, впроваджувати принципи ґендерно орієнтованого врядування, яке ґрунтується на концепції прав людини, принципах недискримінації та протидії нерівності. Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків є чинником збереження професійного ядра та управлінського потенціалу державної служби».

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини