Вакансії

Головний консультант відділу бухгалтерського обліку
та планування

ЗАГАЛЬНІ УМОВИ

  • Посадові обов’язки:
  1. Бере участь у веденні бухгалтерського обліку відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, а також інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку, в тому числі з використанням уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності в Центрі.
  2. Бере участь у складанні на підставі даних бухгалтерського обліку фінансової та бюджетної звітності, а також державної статистичної, зведеної та іншої звітності (декларацій) в порядку, встановленому законодавством.
  3. Бере участь у складанні та поданні звітів до органів державної статистики, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Пенсійного фонду України, Державної податкової інспекції, управління Державної казначейської служби України.
  4. Готує проекти організаційно-розпорядчих документів з питань, що відносяться до сфери компетенції Відділу.
  5. Здійснює поточний контроль за:

-                   дотриманням бюджетного законодавства при взятті бюджетних зобов'язань, їх реєстрації в органах Державної казначейської служби України та здійсненням платежів відповідно до взятих бюджетних зобов'язань;

-                   правильністю зарахування та використання власних надходжень Центру.

  1. Забезпечує дотримання вимог нормативно-правових актів щодо:

-                   використання фінансових, матеріальних (нематеріальних) та інформаційних ресурсів під час прийняття та оформлення документів щодо проведення господарських операцій;

-                   інвентаризації необоротних активів, товарно-матеріальних цінностей,  грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу.

  1. Бере участь в аналізі даних бухгалтерського обліку та звітності, у тому числі зведеної звітності, щодо причин зростання дебіторської та кредиторської заборгованості, розробленні та здійсненні заходів щодо стягнення дебіторської та погашення кредиторської заборгованості, організації та проведенні роботи з її списання відповідно до законодавства.
  2. Забезпечує:

-                   дотримання порядку проведення розрахунків за товари, роботи та послуги, що закуповуються за бюджетні кошти;

-                   достовірність та правильність оформлення інформації, включеної до реєстрів бюджетних зобов'язань та бюджетних фінансових зобов'язань;

-                   повноту та достовірність даних підтвердних документів, які формуються та подаються в процесі казначейського обслуговування;

-                   зберігання, оформлення та передачу до архіву оброблених первинних документів та облікових регістрів, які є підставою для відображення у бухгалтерському  обліку операцій та складення звітності, а також звітності;

-                   користувачів у повному обсязі правдивою та неупередженою інформацією про фінансовий стан бюджетної установи,  результати її діяльності та рух бюджетних коштів;

-                   відповідні структурні підрозділи  Центру даними бухгалтерського обліку та звітності для прийняття обґрунтованих управлінських рішень, складення економічно обґрунтованих калькуляцій собівартості послуг, що можуть надаватися за плату відповідно до законодавства, визначення можливих ризиків фінансово-господарської діяльності.

  1. Бере участь у роботі з оформлення матеріалів щодо нестачі, крадіжки грошових коштів та майна, псування активів.
  2. Розробляє та забезпечує здійснення заходів щодо дотримання та підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни працівників Відділу.
  3. У межах компетенції Відділу бере участь у розгляді пропозицій суб’єктів господарської діяльності, опрацюванні проектів договорів, погодженні укладених договорів, перевірці актів наданих послуг, аналізі видатків за договорами, у разі необхідності, у визначенні вимог щодо обґрунтованості витрат.
  4. Здійснює заходи щодо усунення порушень і недоліків, виявлених під час контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами  Центру і НАДС, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.
  5. Надає методичну, консультативну, інформаційну та практичну допомогу працівникам Центру з питань складання та оформлення первинних бухгалтерських документів, обліку і збереження цінностей, що знаходяться на збереженні у матеріально відповідальних осіб, оформлення договірних відносин, з питань складання і виконання кошторисів з бюджетних та позабюджетних коштів, паспортів бюджетних програм та інших фінансових документів.
  6. Бере участь у розробленні проектів нормативно-правових актів з питань, що відносяться до сфери компетенції Центру, готує пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових актів з питань, що відносяться до сфери компетенції Відділу.
  7. Вивчає, узагальнює, впроваджує передовий досвід інших країн з питань, що відносяться до сфери компетенції Відділу.
  8. Бере участь у розгляді звернень громадян, підприємств, установ, організацій, у тому числі об'єднань громадян, фізичних осіб-підприємців, депутатських звернень та запитів у порядку, передбаченому законодавством України, та забезпечує виконання вимог законодавства України про доступ до публічної інформації.
  9. Здійснює у межах компетенції обробку та захист персональних даних працівників Центру згідно з вимогами законодавства про захист персональних даних у картотеках (на паперо­вих носіях — організаційно-розпорядчі документи, бухгалтерські документи, звітні та облі­кові форми та на електронних носіях – в системі 1С), а також у інших програмних продуктах (Excel, Word тощо).
  10. При обробленні персональних даних зобов’язується:

-                  запобігати втраті персональних даних або їх неправомірному використанню;

-                  не розголошувати персональні дані, які йому було довірено, або які стали відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, при цьому таке зобов’язання чинне після припинення діяльності, пов’язаної з персональними даними, крім випадків, уста­новлених законом;

-                   терміново повідомляти головного бухгалтера у разі: втрати або неумисного знищення носіїв інформації з персональними даними; втрати ключів від приміщень, сейфів, шаф, де зберігаються персональні дані; якщо ідентифікаційні дані для входу в інформаційну (автоматизовану) систему стали відомі ін­шим особам, за винятком працівників, які відповідно до покладених функціональних обов’язків мають можливість отримати таку інформацію; виявлення спроби несанкціонованого доступу до персональних даних.

  1. При звільненні з роботи або переведенні на іншу посаду своєчасно передає головному бухгалтеру або іншому працівнику, визначеному головним бухгалтером або заступником директора, носії інформації, що містять відомості про персональні дані працівників (претендентів на посаду) Центру, які були отри­мані або створені особисто чи спільно з іншими працівниками під час виконання поса­дових обов’язків.
  2. Сприяє доступу суб’єктів персональних даних до власних персональних даних.
  3. Інформує головного бухгалтера про заходи, яких необхідно вжити для приведення складу персональних даних та процедур їх обробки у відповідність до вимог закону; про порушення встановлених процедур обробки персональних даних.

У межах компетенції виконує інші обов’язки, що випливають з покладених на Відділ завдань.

Оплата праці: 

посадовий оклад згідно штатного розпису, +надбавка, премії

Обов'язкові вимоги:

Кандидат на посаду повинен мати перший (бакалаврський) або другий (магістерський) рівень вищої освіти; як правило, стаж роботи не менше 1 року та досвід роботи у сфері державного фінансового контролю та/або  казначейського обслуговування бюджетних коштів та/або бухгалтерського обліку і аудиту.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини