Керівництво Європарламенту підтримало переговори про вступ України до ЄС

 

 

 

Конференція президентів Європейського парламенту публічно підтримала початок переговорів про вступ України в Євросоюз. Відповідну заяву 28 листопада опублікували на сайті Європарламенту після підписання оновленого меморандуму про взаєморозуміння між Європейським парламентом і Верховною Радою.

"Конференція президентів підтверджує свою рішучу підтримку рішення Європейської ради про надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС у 2022 році й вітає позитивну рекомендацію Європейської комісії від 8 листопада 2023 року щодо відкриття переговорів про вступ з Україною", – ідеться в повідомленні.

Також конференція очікує, що цю рекомендацію про початок переговорів підтвердить Європейська рада на її засіданні в грудні, і сподівається, що Україна "продовжить свій конструктивний і амбітний підхід" до проведення необхідних реформ і виконання решти вимог "семи кроків реформ" для початку переговорів про вступ.

"Лідери політичних груп підтверджують свою відданість членству України в ЄС, яке є геостратегічною інвестицією в об'єднану й сильну Європу", – зазначають у заяві.

Конференція президентів підкреслює, що Україна "є й залишатиметься пріоритетом для Європейського парламенту й може розраховувати на невпинні зусилля й відданість у підтримці законних амбіцій і прагнень українського народу".

"Лідери політичних груп із нетерпінням чекають на активізацію співпраці з Верховною Радою у 2024 році, включно з міжкомітетським зустрічами й інформаційними візитами під час виборів до Європейського парламенту та після них", – підсумували автори заяви.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини