Відбувся форум “Рухаючись до ЄС: порядок денний для України”

6 грудня 2023 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби (далі – НАДС) відбувся форум “Рухаючись до ЄС: порядок денний для України”.

Захід організовано НАДС спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Вищою школою публічного управління та за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Відкрила захід Голова НАДС Наталія Алюшина, яка у своїй вступній промові привітала учасників та зазначила, що успішна євроінтеграція України вимагає посиленої спроможності нашої публічної служби.

Зі вступним словом до учасників заходу також звернулися Олександр Ільков, Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ, Асьєр Сантільян, Керівник відділу «Належне управління та верховенство права» Представництва Європейського Союзу в Україні, Беньямін Боббе, Керівник відділу Центральної та Східної Європи, Фонд Ганса Зайделя та Грегор Вірант, Керівник Програми SIGMA.

Під час проведення панельної дискусії “Місяць після публікації Звіту Єврокомісії” учасниками було обговорено низку євроінтеграційних питань, зокрема результати селф-скринінгу стану імплементації актів права Європейського Союзу, ключові документи, що формують порядок денний реформ в Україні, архітектура переговорного процесу, взаємодія з Верховною Радою України, представниками громадянського суспільства та бізнесом; подальші кроки після офіційного скринінгу українського законодавства. До зазначеної дискусії долучилися Вадим Галайчук, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом, Іван Нагорняк, Заступник Генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ, Дмитро Ливч, Керівник ГО EasyBusiness та аналітичного напряму Центру економічного відновлення, Любов Акуленко, Виконавчий директор Центру європейської політики.

Під час проведення другої панельної дискусії щодо Марина Канавець, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу (далі – Центр) представила основні аспекти діяльності Адміністративного офісу програми Twinning в Україні в контексті координації імплементації інструментів інституціональної розбудови ЄС Twinning і TAIEX, функції якого виконує Центр. У свою чергу заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія Єрченко представила основні досягнення впровадження інструменту інституціональної розбудови ЄС TAIEX.

У свою чергу Алехандро Егеншвілер, Менеджер програм Представництва Європейського Союзу в Україні, та Анна Страшук, Помічник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні, координатор TAIEX Представництва Європейського Союзу в Україні окреслили основні аспекти та пріоритети у рамках співпраці України з Європейським Союзом.

Під час заходу Вадим Чайковський, Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівник проєкту Twinning від України, та Олександра Орел, завідувач сектору міжнародно-правової роботи та протоколу Управління міжнародних відносин Адміністрації судноплавства, представили учасникам форуму успішні кейси реалізації проектів Twinning та заходів у рамках TAIEX.

Наталія Алюшина, Голова НАДС та Юлія Лихач, Директор Вищої школи публічного управління окреслили ключові питання щодо професійного розвитку державних службовців з питань європейської інтеграції.

Участь у заході взяли представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ, керівники структурних підрозділів, відповідальних за питання європейської інтеграції, керівники служб управління персоналом, Представництва ЄС в Україні, Програми SIGMA, Центру економічного відновлення.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини