Голова НАДС Наталія Алюшина взяла участь у координаційній зустрічі з партнерами з розвитку щодо підтримки України на шляху до членства в ЄС

Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина взяла участь у координаційній зустрічі з партнерами з розвитку щодо підтримки України на шляху до членства в ЄС, яка відбулася під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Вивчення іноземної мови, знання законодавства та стандартів Європейського Союзу – такими є потреби у професійному навчанні фахівців, залучених до функцій з виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції. Це зазначала Наталія Алюшина під час зустрічі з партнерами з розвитку щодо підтримки Уряду України на шляху європейської інтеграції.

За словами Голови НАДС, впродовж 2023 року на базі Вищої школи публічного управління реалізовано 18 програм підвищення кваліфікації за напрямом «Європейська інтеграція» та забезпечено підвищення кваліфікації 1496 публічних службовців за цим напрямом. Налагоджено співпрацю з різними навчальними інституціями з держав-членів ЄС, які займаються питаннями підготовки публічних службовців, а саме: INSP (Національний Інститут Публічної Служби Франції), KSAP (Національна Школа Публічної Адміністрації імені Л. Качинського, Республіка Польща), Фінським інститутом публічного управління (HAUS), Коледжем Європи в Натоліні (Республіка Польща), Гаазькою академією місцевого управління (Нідерланди), IHEMI (Інститутом Вищих Студій Міністерства внутрішніх справ) тощо.

Прикладом успішного і результативного міжнародного співробітництва стала співпраця НАДС, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, проекту Natolin4Capacity Building та Коледжу Європи в Натоліні. На освітній платформі Natolin4Capacity Building за 16 онлайн курсами з різних аспектів функціонування Європейського Союзу пройшли навчання понад 6000 державних службовців.
 
Нині у системі професійного навчання провайдерами пропонується близько 100 програм підвищення кваліфікації з питань європейської інтеграції. Вони спрямовані на підвищення компетентностей публічних службовців та впровадження європейських принципів та стандартів в практику публічного урядування. Минулого року за цими програмами пройшли навчання майже 12500 публічних службовців.
 
Як зауважила Голова Агентства, найвищим запитом від публічних службовців є вивчення англійської мови. У 2023 році НАДС спільно з міжнародною освітньою організацією EF Language Learning Solutions започатковано проект Eng4PublicService. Він спрямований на посилення спроможності публічних службовців у володінні англійською. Вже понад 19 тисяч публічних службовців із 950 державних органів вивчають англійську мову у рамках проекту. Загальна кількість виданих сертифікатів про підвищення кваліфікації становить більше 12 000.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини