Голова НАДС Наталія Алюшина зустрілася з керівником Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефаном Шльонінгом

 

 

 

Очікуємо старту роботи на майданчику профільного Комітету ВРУ над законопроектом 6496 про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо удосконалення порядку вступу, проходження, припинення державної служби. Плануємо розпочати підготовку концепції функціонального розширення спроможностей Єдиного порталу вакансій державної служби та розширення його можливостей на ОМС. Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина під час зустрічі з керівником Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефаном Шльонінгом. 

За словами Голови Агентства, в НАДС також працюють над формуванням нових правових та організаційних засад забезпечення публічної служби в ОМС. Для ефективної реалізації Закону № 3077 підготовлено дорожню карту. Створено робочу групу щодо напрацювання 11 нормативно-правових актів та методичних рекомендацій, передбачених Законом № 3077, із залученням до обговорення експертного середовища.  

Крім цього, Наталія Алюшина поінформувала про хід реформи системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад. Ця реформа є кроком уперед в напрямі вступу до Організації економічного співробітництва та розвитку, що наблизить Україну до європейських стандартів державного управління. 

Пріоритетним завданням є продовження робіт з впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS). 

Система навчання у сфері європейської інтеграції теж не лишається поза увагою. Так, потреба публічних службовців у вивченні загальних питань європейської інтеграції достатньо велика. На 2024-2026 роки майже 31 тисяча публічних службовців визначила власну потребу у такому навчанні. У 2024 році понад 10 тисяч публічних службовців запланували навчання за євроінтеграційною тематикою. Загалом у системі професійного навчання різними провайдерами пропонується близько 100 програм підвищення кваліфікації з питань європейської інтеграції. Тільки на базі Вищої школи публічного управління упродовж 2023 року реалізовано 18 програм підвищення кваліфікації та забезпечено підвищення кваліфікації  публічних службовців за напрямом «Європейська інтеграція». 

Здійснюється ефективна співпраця з Проектом Natolin4Capacity Building, який фінансується  ЄС та реалізується Коледжем Європи у Натоліні. У рамках співпраці на освітній платформі Natolin4Capacity Building за 16 онлайн курсами з різних аспектів функціонування ЄС пройшли навчання більше 6000 державних службовців.

В свою чергу Штефан Шльонінг високо оцінив роботу Агентства у збереженні стійкості публічної служби та проведенні реформ.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини