Відбулося сьоме засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Держпродспоживслужби

11 червня 2024 року в онлайн-режимі відбулося сьоме засідання Наглядового комітету проєкту Twinning «Наближення національного законодавства України у сфері державного нагляду (контролю) за ГМО у відкритих системах, захисту прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва відповідно до норм і стандартів ЄС» (далі – Проект), бенефіціаром якого виступає Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба).

Метою Проєкту є сприяння усуненню недоліків у сфері державного нагляду (контролю) за дотриманням заходів безпеки та розповсюдження ГМО у відкритих системах, захисту прав на сорти рослин та виробництва насіння та розсади.

У своїй вітальній промові, в.о. Голови Держпродспоживслужби Сергій Ткачук висловив подяку партнерам та окреслив ключові результати, які було досягнуто в рамках останнього звітного періоду, додавши, що Держпродспоживслужбу щодо врегулювання українського законодавства до оновлених регламентів, проте, вони на правильному шляху, завдяки партнерам, які доклали багато зусиль задля цього.

У свою чергу, Керівник сектору сільського господарства Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл, зазначив про важливість Проекту для Держпродспоживслужби  та окреслив основні здобутки за період його виконання, наголосивши на тому, що реалізація проєкту вже майже завершена і скоро нам випаде честь подивитись на результати та спільну плідну роботу України і країн-патнерів, а також надав декілька коментарів та рекомендацій стосовно наступних кроків впровадження інструменту.

Також, Керівник Проекту від країни-бенефіціара Вадим Чайковський звернувся до учасників засідання, зосередивши увагу на успішності Проекту. Керівник Проекту висловив слова вдячності партнерам та представив основні досягнення за останній звітний період, детально розказавши про даний етап виконання проєкту наданні експертної підтримки з метою посилення інституційної спроможності органу в подальшому.

На засіданні також було представлено квартальний фінансовий звіт та інформацію про комунікаційну діяльність в межах Проєкту, а також обговорено продовження робочого плану до листопада 2024 року.

У заході взяли участь експерти Проєкту від країн-членів ЄС, представники Представництва ЄС в Україні та Держпродспоживслужби.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Могілевська Марта.

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини