Україна офіційно розпочала перемовини про вступ з ЄС

У Люксембурзі відбулась перша Міжурядова Конференція між Україною та ЄС, що ознаменувала початок фактичних перемовин про членство України в Європейському Союзі.

Перша міжурядова конференція – це початок офіційних переговорів між країною-кандидатом та урядами країн-членів ЄС для обговорення та узгодження положень майбутнього договору про вступ країни-кандидата до Євросоюзу.

Українську делегацію очолила Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, а від українського уряду до учасників звернувся Прем’єр-міністр Денис Шмигаль через відеозв’язок.

У своїй промові, Прем’єр-міністр України наголосив на історичному значенні цього кроку для України та ЄС, підкресливши готовність країни до реформ і впровадження європейських стандартів.

В свою чергу, Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина у своїй вступній заяві підкреслила, що початок переговорів щодо вступу України до ЄС є історичним моментом для українського народу, який відзначається як стратегічний крок у напрямку підвищення ефективності та конкурентоспроможності країни на міжнародній арені.

"Україна розглядає процес приєднання до ЄС як інструмент для трансформації та адаптації до стандартів, що вимагаються від усіх членів ЄС," – зазначила вона. "Це також крок у напрямку зміцнення демократії, правової державності та гарантування прав людини в Україні. Ми готові адаптувати законодавство ЄС і створити ефективні адміністративні та судові механізми для його повного впровадження."

Цей етап відкриває нові можливості для України, що має намір продовжувати реформи на шляху до європейської інтеграції, спираючись на підтримку та партнерство з ЄС.

 

Детальніше тут: https://eu-ua.kmu.gov.ua/en/news/ukrayina-ofitsijno-rozpochala-peremovyny-pro-vstup-z-yes/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0YL4ie3cVokDdDiwDkNYubUzXAv5PL7ObkLGwPsRyuWeM-zq83oPAEzeo_aem_adffrTlTVktedYlQbnsJxw

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини