Під головуванням Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної відбулася заключна нарада щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, представлених у Звіті про прогрес України в межах Пакета розширення ЄС 2023 року.

Представники міністерств та відомств доповіли щодо реалізації завдань одразу 3 переговорних Кластерів 4 «Зелений порядок денний та стале з’єднання», 5 «Ресурси, сільське господарство та політика згуртованості», 6 «Зовнішні відносини»
 
«Ми вже провели зустрічі по всім напрямкам (переговорним розділам), передбаченим нашим переговорним процесом. Сьогоднішня нарада є останньою та водночас найбільшою за обсягом питань до розгляду. Зауважу, що Кластери 5 та 6 є такими, що потребують особливої нашої уваги, особливо з точки зору прогресу. Саме тому, консолідація наших з вами зусиль для вчасної реалізації пріоритетних задач є дуже важливою. Очікуємо, що завдяки спільним пріоритезованим крокам в межах зазначених Кластерів, уже восени ми зможемо вийти на презентацію нашого прогресу державам-членам ЄС. Від цього безпосередньо залежить подальше відкриття конкретних переговорних розділів та отримання максимально позитивної оцінки в межах наступного Звіту Єврокомісії», – наголосила Ольга Стефанішина.
 
Кластери 4, 5, 6 разом охоплюють 45 рекомендацій Європейської Комісії. Це 119 заходів, які координуються 16 головними виконавцями. Близько 93 заходів наразі виконано, або перебувають у прогресі.
 
Наразі Кластери 4, 5, 6 охоплюють 18 зареєстрованих законопроектів, а також необхідність розроблення та подання на розгляд Уряду 12 законопроектів.
 
Учасники наради окреслили подальші кроки та дії, аби прискорити виконання поставлених завдань.
Довідково:
Кластер 4 охоплює такі переговорні розділи: Транспорт; Енергетика; Транс’європейські мережі; Довкілля та зміни клімату
Кластер 5 зосереджується на розділах: Сільське господарство та розвиток сільських територій; Продовольча безпека, ветеринарна та фітосанітарна політика; Рибальство та водний промисел; Регіональна політика та координація структурних інструментів; Фінансові та бюджетні положення
Кластер 6 охоплює розділи: Зовнішні зносини та Зовнішня політика та політика безпеки і оборони
 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини