Відбувся захід з обговорення інструментів впровадження європейської моделі громадянської (політичної) освіти

16 вересня 2024 року директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець долучилася до заходу, присвяченого обговоренню інструментів впровадження європейської моделі громадянської (політичної) освіти. Зустріч проводилася в онлайн-форматі у рамках Тижня демократії.

Учасникам зустрічі було презентовано результати масштабного соціологічного дослідження «Політична освіта публічних службовців». Усього в ході дослідження було опитано 33 671 респондентів з числа державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Отримані результати свідчать про нагальну потребу публічних службовців у професійному навчанні і підвищенні кваліфікації у сфері громадянської (політичної) освіти, зокрема щодо:

  • розробки нових та удосконалення існуючих програм підвищення кваліфікації, формування дієвого пулу викладачів та тренерів;
  • розвиток та впровадження нових інструментів організації навчального процесу;
  • вивчення кращих європейських практик щодо формування громадянських компетентностей публічних службовців.

Презентацію з детальними результатами дослідження можна переглянути за посиланням.

Довідково: Тиждень демократії – спільна ініціатива Вищої школи публічного управління, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Фонду Ганса Зайделя в Україні. Програма заходів в межах Тижня включає тренінги, майстер-класи, книжковий клуб, презентації, які проходитимуть з 16 по 20 вересня. Детальніше про ініціативу можна дізнатися за посиланням.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини