23 червня 2011 року у будинку уряду відбулось відкриття виставки "Приязна адміністрація: відкритість і прозорість діяльності органів виконавчої влади"

У формі фотодокументальної експозиції було представлено досвід переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” щодо різних аспектів роботи органів виконавчої влади: урахування думки та потреба громадян, організація процесу надання адміністративних послуг, створення комфортних умов перебування, інформування про свою діяльність, опікування умовами прийому громадян з особливими потребами тощо.

Відкрив експозицію Юрій Авксентьєв, заступник Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України, який відзначив беззаперечну роль налагодження ефективного зв’язку з громадянами та надання якісних адміністративних послуг як основу сучасного державного управління. Зокрема, Юрій Анатолійович зазначив: „ Слово „приязна” означає доброзичлива, яка виявляє дружню прихильність, симпатію, приємна у спілкуванні для громадян, які звертаються зі своїми проблемами або хочуть отримати певні адміністративні послуги. Враховуючи важливість цих питань, у 2007 році Кабінет Міністрів під керівництвом Віктора Федоровича Януковича вирішив щороку відзначати кращий досвід роботи з громадськістю. Результати конкурсу „Приязна адміністрація" доводять, що чимало органів виконавчої влади не лише на словах, а конкретними справами засвідчують, що вони у повсякденній роботі намагаються якнайкраще задовольнити потреби громадськості загалом і кожної конкретної людини зокрема”.

Тимофій МОТРЕНКО, Начальник Головного управління державної служби України розповів про концепцію Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” і його роль у зміні ставлення державних службовців до своєї роботи, посиленні уваги до думки та потреб громадян, на кошти яких та заради реалізації інтересів яких існує влада.

Представники переможців конкурсу попередніх років заступник Міністра надзвичайних ситуацій України Віталій БУТ та голова Державної архівної служби України Ольга ГІНЗБУРГ у своїх промовах наголосили, що відкритість та удосконалення роботи постійно стоїть на порядку денному цих відомств, а участь у конкурсі стала додатковим стимулом та підтвердженням того, що їм вдалося налагодити взаємодію з громадянами та надавати їм якісні адміністративні послуги.

Після урочистої частини учасники заходу переглянули відеоролик, присвячений Всеукраїнському конкурсу „Приязна адміністрація”.

У ході відкриття відбулося також відзначення нагородами та почесними грамотами Кабінету Міністрів України та Головного управління державної служби України представників Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини