Відбулося друге засідання Наглядової ради проекту Twinning для Держветфітослужби

4 квітня 2013 року у приміщенні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України відбулося друге засідання Наглядової ради проекту Twinning «Надання допомоги Україні в наближенні законодавства у сфері фітосанітарії та адміністративних засад у відповідності до Європейських стандартів»

Під час засідання представники консорціуму країн ЄС та їх партнери від України презентували стан імплементації проекту та виконання плану щодо досягнення його обов’язкових результатів. Також було обговорено проблемні питання з яким зіштовхнулися партнери під час реалізації проекту. Водночас було представлено план-графік впровадження проекту на наступний звітний період та обговорено тенденції розвитку у сфері карантину рослин в Україні.

У заході взяли участь заступник керівника проекту від України Андрій Челомбітко, партнер постійного радника проекту Twinning Світлана Скляренко, начальник відділу європейської та міжнародної інтеграції Департаменту зовнішньоекономічних зв’язків Мінагрополітики України Олександр Романовський, начальник відділу нетарифного регулювання Держмитслужби України Леонід Муромцев, координатор сектору «Економіка, торгівля та територіальний розвиток» Представництва ЄС в Україні Наталія Корчакова, керівник проекту від країни-члена ЄС Герхард Гюндерман, заступник керівника проекту від країни-члена ЄС Райвис Гросбардис, постійний радник проекту Агріс Бокумс та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у зустрічі взяли участь завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва, менеджер згаданого проекту Сергій Копань та головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи SIGMA та CIB Сергій Ковалевський.

Довідково: Нацдержслужба України виступає національним координатором впровадження програми інституційної реформи (СІВ). Також, з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини