Відбулася 47-а сесія Комітету з питань державного управління Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)

25 – 26 квітня 2013 року у м. Париж (Французька Республіка) відбулася 47-а сесія Комітету з питань державного управління Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Під час заходу було розглянуто питання щодо становлення довіри між громадянами та органами державної влади, а також існування зв'язку між ефективним наданням державних послуг та довірою до державного управління в країні, а також ролі центральних органів державної влади у посиленні довіри з боку громадськості. Окремо було представлено результати всеукраїнського опитування громадської думки щодо виявлення довіри до інституту державної служби та якості державних (адміністративних) послуг, а також обговорено розділи майбутнього дослідження ОЕСР «Погляд на Уряд 2013» (Governance at a Glance 2013).

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у  заході взяла участь заступник директора – начальник відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Олеся Цикалюк.

Довідково:

Україна з 2008 року має статус постійного спостерігача в Комітеті з питань державного управління ОЕСР.  Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2002 року № 1371 «Про порядок участі центральних органів виконавчої влади у діяльності міжнародних організацій, членом яких є Україна» Нацдержслужба України є відповідальним центральним органом виконавчої влади за виконання зобов'язань, які випливають із членства України у зазначеном у Комітеті.

Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини