Відбулося офіційне закриття проекту Twinning для Держстату України

23 травня 2013 року Голова Нацдержслужби України В’ячеслав Толкованов взяв участь в офіційному закритті проекту Twinning "Розробка нових статистичних методологій та показників в окремих сферах статистики згідно зі статистичними стандартами ЄС", що спільно впроваджувався державними органами у сфері статистики України та Данії.


Під час вступного слова В’ячеслав Толкованов наголосив на важливості цього проекту Twinning для підвищення інституційної спроможності Держстату України оскільки було забезпечено співпрацю між українськими та європейськими партнерами щодо впровадження європейських стандартів та кращих практик ЄС. Також було зазначено, що це один з 4 найуспішніших проектів Twinning 2012 року серед країн Європейського інструменту сусідства і партнерства. 


У заході взяли участь Голова Державної служби статистики України Олександр Осауленко, координатор з питань співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Ендрю Разбаш, начальник відділу співпраці у сфері статистики Євростату Клаудія Юнкер, Директор Статистичної служби Данії Ларс Тюгенсен.

Довідково:

Проект Twinning був спрямований на подальшу адаптацію діяльності Держстату України до норм та стандартів ЄС, зокрема удосконалення макроекономічної статистики та бізнес-статистики в Україні. За 18 місяців впровадження проекту партнерами було створено нову та удосконалено національну методологію у відповідності зі стандартами ЄС в окремих сферах статистики, удосконалено базу даних щодо поширення статистичних даних, запроваджено нові методи вимірювання звітного навантаження на підприємства, удосконалено діяльність щодо управління людськими ресурсами у Державній службі статистики України та інше.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини