Відбулося перше засідання Робочої групи з питань інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство

4 червня 2013 року в приміщенні адміністративної будівлі Державної міграційної служби України відбулося перше засідання Робочої групи з метою ефективного виконання розпорядження Кабінету Міністрів України  від 22 серпня 2012 року № 605-р «Про затвердження плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року».

Під час зустрічі було обговорено стан виконання центральними органами виконавчої влади у 2013 році Плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року, стану надання медичної допомоги біженцям та особам, які потребують додаткового захисту, проект Типового положення про центри соціальної інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту в містах Києві, Харкові та Вінниці.

Крім того у ході засідання було розглянуто питання стану підготовки Порядку встановлення віку дитини, розлученої із сім’єю, яка має намір подати заяву щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

У заході взяли участь представник Данської Ради у справах біженців в Україні Гуд Діна Юріївна та старший регіональний радник з питань місцевої інтеграції Сречко Нойман, а також представники від МОЗ України, МОНмолодьспорту України, Мінпромполітики України та інших центральних органів виконавчої влади.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у зустрічі взяла участь головний консультант сектору проектів адміністративної реформи, SIGMA та CIB відділу управління проектами Олена Тороканець-Турченко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини