Відбулася конференція в рамках проекту Twinning для НААУ

05 червня 2013 року в рамках проекту Twinning «Подальше посилення спроможності Національного агентства з акредитації України (НААУ)» відбулася конференція на тему «Роль акредитації та метрології для української промисловості і торгівлі».

Метою конференції було підвищення обізнаності щодо ролі акредитації та метрології у промисловості і торгівлі в Україні, становленням взаємозв'язку акредитації та метрології, та їх ролі в усуненні технічних бар'єрів в торгівлі, а також представлення досвіду європейських країн у цій сфері.

Зі вступними словами виступили виконуючий обов'язки Голови НААУ Володимир Рущак, Керівник управління програми допомоги Представництва ЄС в Україні Ендрю Расбаш, Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль. У заході також взяли участь іноземні експерти та представники органів, залучених у сфері акредитації.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь завідувач сектору координації проектів Twinning Ірина Лучинська.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини