Директор Центру Марина Канавець взяла участь у зустрічі національних контактних осіб Twinning і TAIEX – 2024

28-29 травня 2024 року у м. Загреб (Республіка Хорватія) відбулася зустріч національних контактних осіб з впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX – 2024.

Захід організовано та проведено Генеральним директоратом з питань сусідства та переговорів щодо розширення Європейської Комісії за сприяння Міністерства закордонних та європейських справ Хорватії.

 Головна мета заходу - обмін найкращими практиками впровадження та використання інструментів Twinning і TAIEX в країнах Європейського інструменту сусідства.

Під час відкриття зустрічі з вітальним словом до учасників звернулась Генеральний директор з європейського та міжнародного права Хорватії Гордана ВІДОВИЧ МЕСАРЕК,  яка привітала учасників заходу та висловила впевненість у тому, що засідання принесе плідні результати та стане каталізатором нових перспективних ініціатив.

У свою чергу, директор з питань Східного сусідства та інституційної розбудови Генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення Адрієнн КІРЕЛІ привітала учасників заходу та подякувала за плідну співпрацю та ефективне впровадження інструментів інституціональної розбудови зазначивши, що саме такі платформи створюють можливості для подальшого розвитку та зміцнення партнерських зв’язків між країнами.

Під час засідання пленарної сесії “Фокус на країнах Східного партнерства - ключові пріоритети та співпраця” директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина КАНАВЕЦЬ представила головні досягнення, ключові пріоритети та основні виклики у впровадженні та реалізації проектів в рамках інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX в Україні. Також у своєму виступі вона  відзначила високий рівень зацікавленості з боку органів державної влади України у впровадженні проектів у рамках згаданих інструментів.

Крім того, під час заходу було розглянуто пріоритети Генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення,  країн Східного партнерства, Західних Балкан та Південного сусідства.

У рамках другого дня заходу учасники мали можливість здійснити обмін досвідом та кращими практиками щодо використання Twinning і TAIEX та основними аспектами діяльності у якості національних контактних осіб.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у зустрічі  участь взяли заступник директора Анатолій Сопілка та завідувач сектору координації TAIEX відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Ольга Вождаєнко. 

 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!