Участь НАДС у проекті PADOS

2015 рік

У період з 31 березня по 2 квітня 2015 року в м. Гельсінкі (Фінляндська Республіка) відбулися семінар та конференція з нагоди відкриття проекту PADOS. За результатами проведених заходів було прийнято рішення щодо необхідності проведення місії експертів проекту PADOS до України з метою визначення аналізу потреб для проведення семінарів, направлених на підтримку ефективної реформи державного управління в Україні в рамках зазначеного проекту. Згадана місія проходила в Нацдержслужбі з 30 червня по 01 липня 2015 року.

12-13 жовтня 2015 року в рамках проекту PADOS було проведено семінар «Підтримка розвитку спроможності країн ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

Захід організовано Нацдержслужбою, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу спільно з Національною академією державного управління при Президентові України з метою обговорення нових механізмів та підходів до забезпечення відкритого управління, вивчення новітніх інформаційних технологій в умовах впровадження системи електронного врядування та реалізації реформи державного управління шляхом залучення громадськості та організації заходів з розвитку спроможності. (І день заходу, ІІ день заходу)

2016 рік

У період з 19 по 21 січня 2016 року у м. Таллінн (Естонська Республіка) відбувся семінар та конференція з нагоди закриття проекту PADOS.

Під час конференції було окреслено основні досягнення співробітництва країн-учасниць Східного партнерства в рамках проекту PADOS, зокрема представлено європейський досвід та досвід країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» щодо впровадження реформи державного управління, що передбачає створення ефективної, прозорої, відкритої та гнучкої структури державного управління із застосуванням новітніх інформаційно-комунікативних технологій, формування і реалізацію цілісної державної політики, спрямованої на суспільний сталий розвиток, що вимагає невідкладного впровадження принципів належного врядування, відповідальності органів державної влади перед суспільством, підзвітності та підконтрольності громадянам.

У період з 17 по 20 травня 2016 року відбувся навчальний візит делегації України до м. Гельсінкі (Фінляндська Республіка). 

Захід організовано Фінським інститутом державного управління (HAUS) спільно з Міністерством фінансів Фінляндської Республіки.

Основною метою навчального візиту було ознайомлення з принципами державного управління, механізмами забезпечення електронного врядування, а також вивчення вимог та підходів до підвищення кваліфікації державних службовців Фінляндської Республіки.

2017 рік

27 червня 2017 року представник Центру взяв участь у конференції з нагоди відкриття проекту PADOS ІІ у сфері сучасного лідерства та інституційної розбудови державного сектору (м. Гельсінкі, Фінляндська Республіка).

У ході заходу було представлено мету, основні цілі та завдання і методи роботи в рамках проекту PADOS ІІ, розглянуто актуальні питання і виклики, що стоять перед країнами Східного партнерства щодо розвитку сучасного лідерства та спроможності міністерств і відомств до реформи державного управління і державної служби.

Основні підсумки реалізації проекту PADOS.

Актуально? Розкажіть друзям!