Офіційне відкриття проекту Twinning для Держенергоефективності України

29 березня 2012 року у приміщенні Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України відбулося офіційне відкриття проекту Twinning «Удосконалення нормативно-правової бази у сфері енергетичної ефективності та її наближення до вимог законодавства ЄС». Проект буде впроваджуватись консорціумом двох країн-членів ЄС – Федеративною республікою Німеччина та Французькою Республікою.

У ході заходу із вітальним словом виступи Перший заступник Голови Держенергоефективності України, керівник проекту від України Віталій Григоровський, Керівник Управління програм допомоги в Україні/ Координатор з питань співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Ендрю Разбаш, в.о. заступника директора Адміністративного офісу програми Twinning в Україні, завідувач сектору координації проектів Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Олеся Цикалюк, керівник проекту від німецько-французького консорціуму Гаральд Хьофліх, другий секретар Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Петер Віст.

У своєму виступі Олеся Цикалюк окреслила основні принципи впровадження інструменту інституційного розвитку Twinning в Україні, наголосила на важливості Twinning у контексті реалізації євроінтеграційних пріоритетів України та на значенні ефективної комунікації між партнерами, як передумови успішності проекту.

Основні компоненти проекту було презентовано начальником управління нормативно-правового забезпечення Держенергоефективності України, партнером постійного радника проекту Twinning Оленою Казловцевою та постійним радником проекту Twinning Олександром Єфремовим.

Довідково:

Загальна мета зазначеного проекту Twinning полягає у створенні дієвої системи ефективного законодавства та державної політики у сфері енергоефективності. Даний проект сприятиме гармонізації національного законодавства у сфері енергоефективності до законодавства ЄС, а також здійсненню заходів для впровадження відповідних законопроектів відповідно до вимог Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, який було ратифіковано Україною у лютому 2011 року.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини