У м. Єреван, Республіка Вірменія, розпочався міжнародний семінар «Обмін досвідом з планування, управління та координації допомоги Європейського Союзу»

17 травня 2017 року у Міністерстві економічного розвитку та інвестицій Республіки Вірменія розпочався триденний міжнародний семінар «Обмін досвідом з планування, управління та координації допомоги Європейського Союзу».

Захід організовано Міністерством економічного розвитку та інвестицій Республіки Вірменія спільно з Представництвом Європейського Союзу у Республіці Вірменія у рамках проекту «Підтримка координатора допомоги ЄС» з метою здійснення обміну досвідом та ознайомлення з основними принципами програмування у сфері планування, управління та координації технічної допомоги Європейського Союзу в Республіці Сербія, Республіці Вірменія, Грузії та Україні. Крім того, під час семінару учасники планують обговорити важливі питання впровадження інструментів інституціональної розбудови ЄС Twinning і ТАІЕХ у вищезгаданих країнах.

18 травня 2017 року Перший заступник Міністра економічного розвитку та інвестицій Гарегін Мелконян у вступному слові привітав учасників заходу та наголосив на важливості проведення таких семінарів, що допомагають здійснити ефективний обмін досвідом з метою його подальшого впровадження у системи планування, управління та координації допомоги ЄС в країнах-учасницях заходу.

У ході заходу було обговорено особливості співробітництва з ЄС з Республікою Сербія, Республікою Вірменія, Грузією та Україною. Крім того, було представлено головні завдання та переваги програмування, моніторингу та координації допомоги ЄС у зазначених країнах, а також ознайомлено з головними установами, які регулюють питання співробітництва з ЄС та співпрацю з галузевими міністерствами. Особливу увагу було зосереджено на бюджетній підтримці та розробці секторальних стратегій у
країнах-учасниках семінару.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів SIGMA та СІВ відділу управління проектами Олена Рачинська, яка представила досвід впровадження інструментів інституціональної розбудови в Україні.

Також участь у заході також взяли представники Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату державного міністра Грузії з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Офісу з питань європейської інтеграції Республіки Сербія, Представництва Європейського Союзу у Республіці Вірменії та інші заінтересовані сторони.

Довідково: НАДС є координатором інструментів інституціональної розбудови Twinning, TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини