Відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

20 липня 2017 року у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», який впроваджується спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале, Італія.

Метою проекту є надання допомоги органам влади України в наближенні та гармонізації СФС заходів до норм ЄС, а також в імплементації та реалізації законодавчої бази, що розширить можливості організації торгівлі з країнами ЄС для українських виробників харчових і сільськогосподарських продуктів.

У своєму вступному слові голова Держпродспоживслужби, керівник проекту від України Володимир Лапа привітав учасників заходу та наголосив на важливості реалізації проекту.

Постійний радник проекту Петрас Мачюльскіс представив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи в рамках його впровадження та окреслив плани на наступний звітний період.

Керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл наголосив, що гармонізація національного законодавства з положеннями законодавчих актів ЄС, гармонізація СФС заходів і підвищення безпечності харчових продуктів як передумова інтеграції до ЄС – це пріоритетне завдання для Уряду України.

За результатами засідання було затверджено звіт роботи проекту з 1 квітня по 30 червня 2017 року  та погоджено план роботи на наступний період.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини