Обговорено ключові питання підготовки річних національних програм євроатлантичної інтеграції

28 лютого - 1 березня 2018 року у приміщенні  Національної академії внутрішніх справ України розпочався навчальний курс "100 чемпіонів" 2018. Перший модуль курсу був присвячений питанням підготовки Річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО.

До проведення першого модулю курсу долучились іноземні представники: заступник директора Офісу зв’язку НАТО в Україні Анн Крістін Б`єргене, радники Міністерства оборони Великої Британії – Філ Джонс та Робін Сіворд, консультант Міністерства оборони Канади Марк Опгенорт, радник Урядового офісу з питань європейської та євротлантичної інтеграції Ден Абахазі.

Захід відкрив Марк Опгенорт, який представив порядок денний і мету заходу.

У своєму виступі Анн Крістін Б`єргене поінформувала про проведену роботу щодо оцінки РНП - 2017 та  зазначила, що у цьому році сфера питань, що розглядаються рамках навчального курсу, значно розширилась.

Представники Урядового офісу європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Генчев та Інна Потапова представили підходи до удосконалення процесу підготовки проектів річних національних програм. Особлива увага була приділена дотримання принципу наступності та необхідності встановлення чітких цілей і конкретних завдань з метою реформування сектору безпеки і оборони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли Іван Рощин та Анатолій Сопілка.

 

Довідково:

Програма «100 чемпіонів» - навчальний курс, що складається з окремих модулів та реалізується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників державних органів, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини