Відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

29 травня 2018 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України (далі - Мінінфраструктури) відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка у підвищенні безпеки перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом в Україні». 

Проект впроваджується спільно з Міністерством громадських робіт та транспорту (Королівство Іспанія), Міністерством навколишнього середовища, енергетики та моря (Французька Республіка) та Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща).

Метою проекту є покращення мультимодальної системи перевезень небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом в Україні, а також вдосконалення мультимодального сполучення відповідно до загальноєвропейських норм та стандартів.

Учасників засідання привітав партнер постійного радника проекту, начальник Управління безпеки на транспорті та технічного регулювання Мінінфраструктури Антон Щелкунов, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у формуванні державної політики з транспортизації, реалізації та контролю вимог щодо перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом.

Секторальний менеджер з транспортної політики Теодора Андрєєва висловила подяку експертам проекту, однак, зауважила, що з огляду на завершення проекту необхідно провести експертну оцінку його впровадження та впливу на національне законодавство України. Зокрема,  наголосила на важливості активного залучення органу-бенефіціара та посиленню співпраці між партнерами проекту Twinning. Також необхідною передумовою є проведення оцінки відповідності нормативно-правових документів стандартам ЄС, з метою успішного продовження роботи після завершення проекту Twinning. Крім того, окреслила необхідність розробки плану підвищення інституційної спроможності Мініфраструктури з чітким баченням розвитку та цілей у рамках перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом.

Керівник проекту від Королівства Іспанія, Голова підрозділу з питань інспекційного нагляду за наземним транспортом Міністерства громадських робіт та транспорту Луїс Мартінес Хіменес та молодший керівник проекту від Французької Республіки, Голова місії з питань перевезення небезпечних вантажів Міністерства навколишнього середовища, енергетики та моря Клод Пфовадель наголосили, що у рамках впровадження необхідно забезпечити відображення всіх необхідних досягнень та конкретних кроків для досягнення результатів проекту відповідно до кожного компоненту. Крім того, було підкреслено, що роботу у рамках подальшого впровадження проекту необхідно зосередити на розподілі функцій, які мають виконувати компетентні органи державної влади, залучені до впровадження проекту, а також на аналізі вимог та особливостей  у рамках розробки законодавства щодо перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом.

Постійний радник проекту Twinning, заступник директора Бюро інспекційного нагляду Генерального інспекторату дорожнього транспорту Міхал Пєшхала та партнер постійного радника проекту Антон Щелкунов представили квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період.

Участь у засіданні взяли представники Мінінфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року  

№ 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини