Місію юридичних служб у процесі реформування державного управління обговорено з керівниками юридичних служб державних органів

З ініціативи НАДС та у взаємодії з Міністерством юстиції України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Проектом EU4PAR відбувся захід з обговорення місії юридичних служб у процесі реформування державного управління.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій, який наголосив на важливій ролі юридичних служб на державній службі та зазначив, що «НАДС у своїй діяльності намагається зробити систему професійного навчання державних службовців легкою для сприйняття та корисною, тому сподіваюся, що сьогоднішня зустріч з колегами з інших центральних органів виконавчої влади буде плідною і цікавою».

Міністр юстиції України Павло Петренко привітав присутніх, побажав продуктивних дискусій щодо формування єдиної правової політики в сучасних умовах та закликав задавати питання для обмінну досвідом та удосконалення процесів нормотворчості та правової експертизи.

Учасники заходу обговорили широке коло питань, зокрема під час Панелі № 1 обговорено роль юридичної спільноти в роботі Уряду. Своїми думками поділилися заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Тетяна Ковтун, яка презентувала сучасні підходи до розробки нової редакції Регламенту Кабінету Міністрів України та Олексій Гончарук, голова BRDO, офіс ефективного регулювання.

Панель № 2 присвячена обговоренню питання «Керівництво юридичною службою: організація роботи, складні ситуації та поради для їх вирішення», у якій взяли участь заступник Голови НАДС Андрій Заболотний і Лариса Бровченко, директор Юридичного департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Питання нормотворчості та правової експертизи в контексті взаємодії з Міністерством юстиції обговорено під час роботи Панелі № 3.

Зокрема, розглянуто питання:

  • правова культура нормативного акту: роль Міністерства юстиції в реалізації нормотворчої функції держави;
  • державна реєстрація нормативно-правових актів, як одна із правових форм реалізації державної правової політики, спрямованої на забезпечення прав і свобод людини та громадянина;
  • особливості забезпечення представництва інтересів держави в судах України.

Під час роботи у групах відбулися цікаві та плідні фахові дискусії, у результаті яких прийнято рішення про створення майданчика для комунікації юридичних служб (консультації, вакансії, поточні питання, спільні завдання). Всі учасники отримали сертифікат про свою участь в заході.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини