Здійснення оцінки впровадження інструменту Twinning в Україні

20 листопада 2018 року у Національному агентстві України з питань державної служби відбулася робоча зустріч представників Адміністративного офісу програми Twinning з директором міжнародної консалтингової компанії “GDSI Limited” Республіки Ірландія Паурічем БРОФІ з метою обговорення оцінки впровадження інструменту ЄС Twinning в органах державної влади України протягом 2010-2017 років.

У ході заходу сторони обговорили загальний стан, пріоритети і актуальні питання реалізації проектів Twinning в Україні.

У своїй промові перший заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС Юлія ЛИХАЧ відмітила високий рівень зацікавленості органів державної влади у залученні інструменту Twinning, що зумовлено, передусім, європейським вектором розвитку України та актуальністю реалізації ключових національних реформ.

Крім того, заступник начальника відділу управління проектами Інна БЄЛОБРАТОВА та завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія ФЕДИНА представили основні завдання і функції Адміністративного офісу програми Twinning в Україні в рамках ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning. Також під час заходу було розглянуто основні сфери залучення, що є найбільш активними у використанні технічної допомоги ЄС на сьогодні.

 

Довідково:

відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня   2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні.

Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини