Відбулося друге засідання Наглядового комітету проекту Twinning для державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості»

20 лютого 2019 року в державному підприємстві «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відбулося друге засідання Наглядового комітету проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності українського національного органу стандартизації», який впроваджується спільно з органами у сфері стандартизації консорціуму європейських партнерів у складі Німеччини, Австрії, Румунії та Іспанії.

Проект спрямований на досягнення кращого бізнес-клімату, конкурентоспроможності, інноваційності в Україні, а також інтеграції у внутрішній ринок Європейського Союзу шляхом покращення національної інфраструктури якості.

Серед основних цілей проекту є становлення системи стандартизації, сумісної з системою стандартизації ЄС, підтримуючи таким чином впровадження положень в області технічних ба’єрів в торгівлі Угоди про Асоціацію/Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (УА/ПВЗВТ), а також допомога Україні у досягненні торгових та економічних цілей відповідно до встановленого в УА/ПВЗВТ.

У вступній промові директор ДП «УкрНДНЦ», керівник проекту від країни-бенефіціару Ганна Лісіна висловила вдячність експертам проекту, відзначивши активну співпрацю та високий рівень професійної підтримки, що сприяє досягненню обов’язкових результатів.

У ході зустрічі постійний радник проекту Twinning Пітер Лакатош ознайомив учасників засідання з результатами реалізації проекту протягом звітного періоду, а також представив робочий план проекту, окресливши основні заходи заплановані на наступне півріччя. Крім того, сторонами також було розглянуто фінансовий звіт реалізації проекту.

У засіданні взяли участь експерти проекту Twinning для ДП «УкрНДНЦ» від держав-членів ЄС, Представництва Європейського Союзу в Україні та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини