Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Засідання робочої групи з розробки короткострокової програми підвищення кваліфікації державних службовців “Методика гендерно-правової експертизи законодавства”

24 травня 2019 року в приміщенні НАДС відбулось засідання Робочої групи з розробки короткострокової програми підвищення кваліфікації державних службовців “Методика гендерно-правової експертизи законодавства”.

Робочу групу було створено з метою обговорення питань підготовки, тематичного наповнення, форм проведення та належної організації професійного навчання державних службовців з питань проведення гендерно-правової експертизи, яке запроваджує НАДС спільно з Службою Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за підтримки проекту ООН Жінки “Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки” в Україні (за фінансової підтримки Уряду Швеції).

З вітальним словом до учасників засідання робочої групи звернулася в.о. директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія ЛИХАЧ, яка подякувала всім учасникам засідання та зазначила, що питання проведення гендерно-правової експертизи набувають особливої актуальності у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України “Питання проведення гендерно-правової експертизи”.

Крім того, представила проекти короткострокових програм підвищення кваліфікації для державних службовців, які займають посади державної служби категорії “А”, державних службовців центральних та місцевих органів виконавчої влади, які займають посади державної служби категорії “Б” та “В” та для керівників і спеціалістів юридичних служб міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади з окремих  питань реалізації гендерної політики.

У свою чергу, національна консультантка з питань гендерної рівності на підтримку Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Наталія ЧЕРМОШЕНЦЕВА презентувала тренінговий курс «Школа тренерів/ок з проведення гендерно-правової експертизи», метою якого є отримання учасниками/цями необхідних компетентностей для організації підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань проведення гендерно-правової експертизи законодавства.

Під час засідання програмна координатора проекту ООН Жінки “Гендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки” (за фінансової підтримки Уряду Швеції) Галина МЕЩЕРЯКОВА, презентувала посібник з проведення гендерно-правової експертизи актів законодавства та проектів нормативно-правових актів, який було розроблено з метою покращення загального сприйняття положень актів національного законодавства та для підвищення рівня ефективності проведення гендерно-правової експертизи в Україні з урахуванням пропозицій заінтересованих центральних органів виконавчої влади.

У засіданні взяли участь представники  НАДС, Міністерства соціальної політики України, Міністерства юстиції України, Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, Української школи урядування та проекту ООН Жінки в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}3388{/gallery}

Підписатися на новини