Відбувся третій навчальний модуль «Оцінка ґендерного впливу та ҐПЕ» тренінгового курсу «Школа тренерів/ок з проведення ґендерно-правової експертизи»

01-03 липня 2019 року відбувся третій навчальний модуль «Оцінка ґендерного впливу та ҐПЕ» тренінгового курсу «Школа тренерів/ок з проведення ґендерно-правової експертизи», який триватиме 3 дні.

Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби спільно із Службою Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за підтримки ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» в Україні (за фінансової підтримки Уряду Швеції), з метою підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань проведення ґендерно-правової експертизи законодавства.

Під час зазначеного навчального модулю експертки з ґендерних питань Ольга ЖУКОВА та Наталія ДМИТРУК, презентували підходи до галузевого аналізу, прогнозу та оцінку ґендерного впливу.

Виконуюча обов’язки заступника директора Департаменту – начальник Управління соціального, трудового та гуманітарного законодавства Департаменту публічного права Міністерства юстиції України Наталія ГОЛЄВА, ознайомила учасників тренінгу з порядком визначення механізму проведення гендерно-правової експертизи законодавства та проектів нормативно-правових актів.

Крім того, учасники/ці заходу ознайомилися з методиками проведення тренінгів як форми навчання, визначили складові елементи тренінгових процесів для подальшого навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

У заході взяли участь представники закладів вищої освіти та Центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та НАДС.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини