Презентовано проект «Навчальний посібник для адміністраторів ЦНАП»

24 липня 2019 року в Будинку Уряду за участі заступника Голови НАДС Андрія Заболотного відбулась зустріч щодо практичних питань діяльності державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування (адміністраторів) у центрах надання адмінпослуг.

У ході зустрічі презентовано проект «Навчальний посібник для адміністраторів ЦНАП». Розробниками проекту є Офіс реформи адмінпослуг (проект EDGE), Всеукраїнська асоціація ЦНАП, Мінекономрозвитку.

Цільова аудиторія – це новопризначені адміністратори ЦНАП. На даний час в Україні близько 20% вакансій від загальної кількості адміністраторів ЦНАП. За словами розробників навчальний посібник дозволить новоприбулим працівникам швидко та комфортно ввійти в курс справ, адже він містить конкретні приклади, інфографіки та алгоритми дій.

За результатами презентації були враховані бачення і пропозиції, висловлені представником НАДС щодо правового статусу посади “адміністратор”, конкретизації юридичної відповідальності за дії та посилення етичної складової у комунікаціях з людьми.

Крім цього, позитивно відзначено «Єдині вимоги (Стандарт) до якості обслуговування відвідувачів ЦНАП».

Окремо обговорено питання про те, що ЦНАПи завжди потребують нових кадрів, їх брак колеги пояснюють недостатньою фінансовою мотивацією. З огляду на це, Андрій Заболотний продискутував з колегами з ЦНАПів щодо їх оплати праці, штатної чисельності та кількості вакансій для подальшого врахування цієї інформації при підготовці НАДС проекту “Схеми посадових окладів на 2020 рік”.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини