Відбулася спільна підсумкова зустріч щодо результатів роботи місії експертів ЄС у виконанні Плану дій щодо лібералізації візового режиму

5 вересня 2013 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулася спільна підсумкова зустріч щодо результатів роботи оціночної місії експертів ЄС з метою оцінки імплементації І-ої фази (законодавчої) Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України.

На зустрічі експерти ЄС виступили з короткими звітами щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму, зокрема щодо питань нелегальної міграції, безпеки документів, включаючи впровадження біометричних даних, захист персональних даних, співробітництва у правоохоронній сфері (Європол), судового співробітництва у кримінальних справах (Євроюст), попередження та боротьби з корупцією та фінансовими злочинами.

На зустрічі обидві сторони висловили зацікавленість у співпраці і наголосили на важливості прогресу у виконанні плану візової лібералізації. Звіт експертів ЄС щодо результатів місії з метою оцінки імплементації І-ої фази (законодавчої) Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України буде підготовлено вже наприкінці вересня.

В зустрічі з експертами ЄС взяли участь представники заінтересованих міністерств та відомств, що залучені до виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС, а також представники Представництва Європейського Союзу в Україні.

Від Національного агентства України з питань державної служби участь взяли в.о. заступника директора Адміністративного офісу Twinning Ірина Лучинська та завідувач сектору управління людськими ресурсами відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком  Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Олена Тороканець-Турченко.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини