За участю представників Нацдержслужби України відбулося офіційне закриття проекту Twinning для ВАСУ

23 вересня 2013 року Голова Нацдержслужби України В’ячеслав Толкованов взяв участь у конференції з нагоди офіційного закриття проекту Twinning  для Вищого адміністративного суду України (далі – ВАСУ).

Проект Twinning  «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні» реалізовувався ВАСУ спільно з партнерами від Французької Республіки, Литовської Республіки та Королівства Швеція.

Метою згаданого проекту було покращення функціональної якості адміністративного судочинства  завдяки підвищенню його інституційної спроможності відповідно до кращої європейської і світової практики, зокрема підтримка адміністративного судочинства в Україні, представленого Вищим адміністративним судом України (ВАСУ), у запровадженні адміністративного судочинства відповідно до демократичних принципів та кращих практик ЄС завдяки підвищенню інституційної спроможності, покращенню процедури розгляду адміністративних справ, а також якості адміністративних судових рішень, підвищенню обізнаності громадськості щодо функцій адміністративного судочинства.

На конференції було висвітлено результати роботи проекту Twinning та основні його досягнення.

Під час вступного слова Голова Нацдержслужби України наголосив, що інструмент Twinning відіграє важливе значення у проведенні системних реформ в Україні в умовах підготовки до імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Крім того, за своїми результатами проект Twinning для ВАСУ є надзвичайно важливим кроком у цих напрямках, зокрема через посилення інституційної спроможності ВАСУ.

Зі вступним словом виступив Голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев, а також Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, Посол Франції в Україні Ален Ремі, Посол Литви в Україні Петрас Вайтєкунас і Посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат.

У заході від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу взяла участь в.о. заступника директора Адміністративного офісу програми Twinning Ірина Лучинська.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини