Офіційне відкриття проекту Twinning для Державного космічного агентства України

14 жовтня 2013 року у приміщенні Державного космічного агентства України (ДКАУ) відбулося офіційне відкриття проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКАУ щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES). Проект буде впроваджуватися спільно з Національним інститутом аерокосмічної технології Іспанії (INTA).

У ході заходу зі вступним словом виступив заступник Голови ДКАУ, керівник проекту від України Сергій Засуха. Також з вітальними промовами виступили Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські та посол Королівства Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно, які наголосили на важливості розбудови українсько-іспанських відносин у космічній галузі. З промовою також виступив керівник проекту від Королівства Іспанія Мануель Мулеро Валенсуела.

Ірина Лучинська, в.о. заступника директора Адміністративного офісу програми Twinning презентувала основні принципи та досягнення інструменту Twinning в Україні та окреслила практичні моменти, які необхідні для успішної реалізаіції проекту.

Крім того, в ході зустрічі заступник керівника проекту від Королівства Іспанії Хосе Мануель Горостьяга Угальде та постійний радник проекту Хосе Ортуньо Фернандес презентували інформацію про основні компоненти проекту та заплановані заходи.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини