Відбулася навчальна поїздка за участі представників Національного агентства України з питань державної служби до Французької Республіки

З 14 по 18 жовтня 2013 року тривала навчальна поїздка в рамках інструменту зовнішньої допомоги Європейської Комісії TAIEX до Французької Республіки, бенефіціаром якої виступило Національне агентство України з питань державної служби.

Метою навчального візиту був обмін досвідом та ознайомлення з програмами підготовки, підвищення кваліфікації, системи підбору та розвитку лідерських навичок для французьких державних службовців.

Інформація, отримана під час навчального візиту, буде використана у підготовці пропозицій щодо покращення якості та ефективності професійного навчання та підвищення кваліфікації  державних службовців.

Під час поїздки учасники мали змогу відвідати Генеральну дирекцію адміністрації та державної служби Франції (DGAFP), Національну школу адміністрації (ENA), Інститут державного управління та економічного розвитку (IGPDE), Регіональний інститут адміністрації (IRA Lille), Національний інститут територіальних досліджень (INET) та Національний центр для місцевих державних службовців (CNEPF).

Впродовж навчального візиту Нацдержслужбу України представляли директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець та директор Школи вищого корпусу державної служби Валентина Ковальчук.

 Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів, а також Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини