Представники Нацдержслужби України провели зустріч з експертом ЄС щодо обговорення програми підвищення кваліфікації державних службовців з питань євроінтеграції

22 жовтня 2013 року представники Нацдержслужби України провели зустріч з ключовим експертом ЄС щодо обговорення програми підвищення кваліфікації державних службовців з питань євроінтеграції.

Зустріч проходила в рамках другої місії експертів ЄС в Україні, яка триває з 14 жовтня по 4 листопада 2013 року, з метою оцінки інституційних потреб основних центральних органів виконавчої влади, що відповідають за впровадження Плану інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Під час зустрічі було зазначено, що важливою умовою для впровадження Угоди про асоціацію є підвищення рівня знань державних службовців з питань європейської інтеграції. Зокрема, експерт ЄС поділився досвідом щодо розробки навчальної програми, націленої на основні навички і знання, задіяні в процесі координації імплементації Угоди, реалізації  спеціальних курсів, тематичних семінарів, форумів, стажування, інших форм підвищення рівня професійної компетентності державних службовців.

Від Нацдержслужби України у зустрічі взяли участь Оксана Купцова, перший заступник директора Школи вищого корпусу державної служби та Олена Тороканець-Турченко, завідувач сектору управління людськими ресурсами відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини