Відбувся міжнародний семінар на тему «Адаптація до зміни клімату на регіональному рівні в Україні – проблеми і рішення»

10 лютого 2014 року у приміщенні готелю «Експрес» відбувся міжнародний семінар на тему «Адаптація до зміни клімату на регіональному рівні в Україні – проблеми і рішення», що був ініційований Державним агентством екологічних інвестицій України та Регіональним екологічним центром для Центральної та Східної Європи. Зазначений  захід спрямований на зміцнення потенціалу ключових зацікавлених сторін у процесі адаптації до зміни клімату.

Під час семінару було обговорено останні досягнення в міжнародному переговорному процесі з питань адаптації до зміни клімату.

У заході взяли участь Ганна Щипанська – перший  заступник Голови Державного агентства екологічних інвестицій України, Хіромі Накано – радник Посольства Японії в Україні, Марія Хованська – експерт, Регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи, а також інші представники заінтересованих органів та іноземні експерти.

У своїх виступах Віра Балабух, завідувач відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту МНС та НАН України, доповіла про фактичні та очікувані зміни клімату в Україні та їх регіональні особливості,
Клара Секєр, директор відділу зміни клімату, Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН розповіла про наслідки зміни клімату та можливості адаптації в сільськогосподарському секторі Східної Європи.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у міжнародному семінарі взяла головний консультант сектору галузевої експертизи експертно-аналітичного відділу Катерина Ткаченко.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини