Обговорено стан підготовки Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України

14 лютого 2014 року відбулося засідання новоствореного Організаційного комітету щодо підготовки Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України.

«Цей Курс є надзвичайно важливим у забезпеченні органів державної влади та органів місцевого самоврядування високопрофесійними фахівцями, що здатні компетентно виконувати на державному, регіональному і місцевому рівні завдання з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва та інших питань, що прямо чи опосередковано пов’язані із забезпеченням національної безпеки України», – зазначила в. о. Голови Нацдержслужби України Юлія Ковалевська під час засідання Організаційного комітету щодо підготовки Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України.

Під час заходу учасниками було обговорено питання Концепції та плану підготовки Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади в Україні у 2014 році.

Наступне засідання Організаційного комітету планується провести наприкінці лютого.

Довідково: Курс з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України впроваджується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, яка була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва).

Програма передбачає практичну підготовку фахівців з питань національної безпеки та оборони.

Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини