14 березня 2014 року відбулося чергове засідання Організаційного комітету щодо підготовки Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України.

 

«Національне агентство України з питань державної служби як національний координатор з реалізації Програми професійного розвитку персоналу сектору безпеки і оборони України зацікавлене в належному забезпеченні органів державної влади та органів місцевого самоврядування високопрофесійними фахівцями, що здатні компетентно виконувати завдання на державному, регіональному і місцевому рівні з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва, інших питань, що прямо чи опосередковано пов’язані із забезпеченням національної безпеки України», – зазначила в. о. Голови Нацдержслужби України Юлія Ковалевська під час засідання Організаційного комітету.

Керівник Програми професійної підготовки при Офісі зв’язку НАТО в Україні Керсті Келдер поінформувала присутніх про результати міжнародної конференції «Програма професійної підготовки НАТО-Грузія: «Створення можливостей для належного управління», що відбулося 11-12 березня 2014 року у м. Тбілісі (Грузія).

Під час заходу учасники обговорили та схвалили Концепцію та план підготовки Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади в Україні у 2014 році.

Наступне засідання Організаційного комітету планується провести у квітні 2014 року.

ДОВІДКА

Курс з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України впроваджується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, яка була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва).

Програма передбачає практичну підготовку фахівців з питань національної безпеки та оборони.

Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини