Співпраця з ОЧЕС

25 червня 1992 року у м. Стамбул 11 країн Причорномор'я підписали Стамбульську декларацію про створення Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Статут Організації був підписаний 5 червня 1998 року у ході Ялтинського саміту ОЧЕС (1 травня 1999 р. він вступив в силу).

Членами Організації є 12 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна.

Головним органом ОЧЕС є Рада міністрів закордонних справ.

Допоміжними органами ОЧЕС є робочі групи з різних питань, у тому числі з інституційного розвитку та належного урядування.

Виконавчим органом Організації є Постійний міжнародний секретаріат ОЧЕС, розташований в місті Стамбул.

У квітні 2009 року Україна отримала статус країни-координатора Робочої групи Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) з питань інституційного розвитку та належного урядування.

У 2011 році Україна продовжила статус країни-координатора Робочої групи ОЧЕС.

Україна за час координування Робочої групи відзначилася активністю та ініціативністю роботи, зокрема з боку Секретаріату ОЧЕС відзначено якісне відпрацювання «Умов співпраці Робочої групи з відповідними органами інших міжнародних організацій», які були затверджені для подальшого використання в роботі та розроблення Концепції організації співробітництва Робочої групи ОЧЕС з іншими міжнародними організаціями.

Крім того Нацдержслужбою України було розроблено 4 опитувальні анкети: «Проведення внутрішніх тренінгів (підвищення кваліфікації) у країнах-членах ОЧЕС», «Адміністративні послуги. Впровадження та розвиток електронного урядування у країнах-членах ОЧЕС», «Оцінювання державних службовців», «Управління персоналом, включаючи просування по службі, пільги та систему компенсацій для державних службовців».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини