Делегація України взяла участь у Курсі національної оборони Естонії

6-8 квітня 2014 року у м. Таллінн, Естонська Республіка відбувся Курс національної оборони Естонії у рамках Програми професійної підготовки НАТО.

Основною метою Курсу є підвищення рівня професійної компетентності слухачів Курсу щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики країни, зокрема безпекових викликів та загроз у регіональному та трансатлантичному вимірах, а також набуття практичного досвіду з формування та реалізації ефективної державної політики у сфері національної безпеки та оборони.

Від України участь у заході взяли директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець та заступник директора - начальник відділу програмного забезпечення та інноваційних технологій Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України Мар’яна Орлів.

За результатом відрядження представники від України ознайомилися з логістичними та технічними особливостями організації проведення Курсу Національної Оборони в Естонії. Отриманий досвід буде використано при підготовці до реалізації Курсу з питань оборони і безпеки серед представників керівного складу органів державної влади в Україні.

ДОВІДКА

Курс з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України впроваджується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, яка була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва).

Програма передбачає практичну підготовку фахівців з питань національної безпеки та оборони.

Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини