Наглядова рада проекту Twinning для Державної служби інтелектуальної власності України

1 липня 2014 року відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні», який впроваджується Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок та Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії.

 Проект спрямований на зниження рівня піратства та створення відповідно до законодавства ЄС сприятливих умов для покращення інвестиційного клімату в Україні шляхом підвищення ефективності державної системи охорони і захисту прав інтелектуальної власності.

 Учасники засідання обговорили стан реалізації проекту, зокрема виконання плану щодо досягнення обов’язкових результатів проекту протягом першого кварталу, що охоплює період з березня по червень 

2014 року. Крім того, було представлено плани на наступний квартал реалізації проекту та узгоджено дату чергової наглядової ради.

У заході взяли участь керівник проекту від України, Голова Державної служби інтелектуальної власності України Микола Ковіня, керівник проекту від Королівства Іспанія Крістіна Фернандез Ордас, молодший керівник проекту від Королівства Данія Келд Німан Єнсен, перший радник Представництва Європейського Союзу в Україні Ніколас Бердж, постійний радник проекту Пабло Роденас та його партнер з української сторони Оксана Шпиталь.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning
Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини