Засідання Координаційної групи з реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони

07 листопада 2014 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулось чергове засідання Координаційної групи з реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі - Програма).

У вступному слові Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко подякував усім присутнім за участь у заході та наголосив на важливості проведення засідань Координаційної групи на регулярній основі, що сприятиме ефективному функціонуванню внутрішньодержавних механізмів координації співробітництва України з НАТО.

Під час заходу було презентовано проект Плану заходів Програми на 2015 рік. Основними напрямами, за якими буде впроваджуватися Програма є підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва, мовної підготовки, з питань антикорупційного законодавства, внутрішнього аудиту, здійснення функціонального аналізу сектору безпеки і оборони та заходи направлені на розвиток лідерського потенціалу, зокрема в рамках Курсу  з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади.

Крім того учасники засідання обговорили проект Дорожньої карти з реалізації Програми та концепцію конференції «Програма професійної підготовки в Україні: досягнення та визначення пріоритетів на майбутнє». Проведення якої  заплановано на березень 2015 року.

У заході взяли участь керівник Програми Керсті Келдер, представники Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Дипломатичної академії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Управління державної охорони України, Служби безпеки України, Національної гвардії України та вищих навчальних закладів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь директор Марина Канавець, перший заступник директора Юлія Лихач, начальник відділу управління проектами Оксана Іщук, заступник начальника відділу управління проектами Сергій Копань.

 

Довідково

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором та основним виконавцем заходів з виконання Програми.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини