Розпочався семінар щодо інформування громадськості з питань імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

У Нацдержслужбі розпочався дводенний семінар ««Інформування громадськості щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі та інших пов’язаних питань». Захід організований спільно з Естонським центром Східного партнерства та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, за участю та сприяння Урядового офісу з питань європейської інтеграції, Міністерства закордонних справ України, Посольства Естонської Республіки в Україні.

Метою семінару є підвищення обізнаності та формування відповідних компетенцій державних службовців, журналістів та представників громадськості, необхідних для поширення інформації щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі та інших пов’язаних питань.

Директор Естонського центру Східного партнерства Марге МАРДІСАЛ-КАХАР, відкриваючи захід, наголосила, що Естонія цього року відзначає 10-річчя вступу до Європейського Союзу, і за цей період було усвідомлено, що в питання інформування громадськості про європейську інтеграцію та здобуття широкої підтримки найголовніша роль належить самій країні. Тому, які підкреслила пані Марге, необхідно запроваджувати усі можливі механізми, аби інформаційна кампанія щодо євроінтеграція була успішною.

У вступній промові Голова Нацдержслужби Костянтин ВАЩЕНКО зазначив: «Цей захід ми розглядаємо як можливість створити платформу для вироблення системи заходів і механізмів ефективного партнерства держави та громадянського суспільства у питаннях поширення об’єктивної інформації з питань імплементації Угоди про асоціацію. Громадяни, бізнес-середовище, наукові кола, неурядові організації повинні мати актуальну і достовірну інформацію про переваги та основні виклики і загрози, пов’язані з процесом політичної асоціації та економічної інтеграції з Європейським Союзом».

З вітальним словом до учасників заходу виступили також заступник директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції, начальник Управління стратегічного планування Арсен ПОПЕЛЬ, заступник директора департаменту Європейського Союзу МЗС Володимир БАЧИНСЬКИЙ, Посол Республіки Естонія в Україні Сулев КАННІКЕ та керівник Центру Європейського Союзу у Вірменії Ехтель ХАЛЛІСТЕ.

Посадові особи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, відповідальні за питання євроінтеграції та міжнародного співробітництва, а також за взаємодію з громадськістю, спільно з представниками громадських організацій та журналістами обговорили поточний стан інформування громадськості з питань європейської інтеграції в Україні та розглянули механізми поширення відповідної інформації.

Після пленарного засідання учасники семінару працювали у трьох секціях, обговоривши діяльність щодо поширення інформації з питань європейської інтеграції органів державної влади, засобів масової інформації та громадського сектору відповідно.

Другий день семінару буде присвячений ролі країн-членів ЄС та громадянського суспільства в процесі поширення інформації щодо європейської інтеграції в Україні. Зокрема, міжнародні експерти з питань комунікацій поділяться досвідом Естонії та Польщі щодо набуття членства в Європейському Союзі, а також представлять досвід ЄС та країн-членів ЄС з питань поширення інформації про європейські цінності, розвитку відносин з ЄС, ролі у розв’язанні питань міжнародної політики.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини